GARAGEPROJEKTET HAMMENHÖG

Vi startade Garageprojektet Hammenhög i en liten garagebyggnad ett stenkast från torget i Hammenhög våren 2008. 

Sommaren 2009 flyttade vi tvärs över torget till gamla Bilfirma NH Nilssons fastighet och Garaget fick rum i den gamla verkstadslokalen. Efter diverse turer med olika myndigheter är vi sedan 2013 lagliga och arrangerar konserter, teaterföreställningar, filmvisningar, workshops och konstevents när andan faller på. Vår säsong ligger nånstans mellan april-oktober när det är lite varmare ute. 

2019 dokumenterade journalisten och fotografen Torun Börtz vår verksamhet och 2021 kom boken GARAGET LIVE med resultatet. Om du blir stödmedlem år 2023 för 200 kr får du ett ex av boken, se länk på första sidan.

Varmt välkomna när vi har öppet eller titta förbi när du är i krokarna! Eller ännu bättre - kom på våra evenemang!

#supportyourlocalscene

Bästa hälsningar Camilla & Dag

SAMARBETEN & SUPPORT

Vi samarbetar med en rad personer, föreningar, organisationer och bokningsbolag för att genomföra olika arrangemang. Har du förslag och idéer så hör gärna av dig till vår mailadress!

Då och då hyr vi ut Garaget till företag eller privatpersoner för fester. 

Garaget har under flera år fått kulturstöd från Simrishamns kommun, något som vi från år 2023 blir av med pga nya regler. 

Garaget har sedan 2019 kulturstöd från Region Skåne genom Skånsk Live samt verksamhetsbidrag från Statens Kulturråd.

Vi kommer under 2023 arbeta för att utveckla internationella samarbeten, bla genom Trans Europe Halles.

Garaget ingår i nätverket Kulturnavet Österlen samt i arrangörsnätverket Skånsk Live.

VÅRA LOKALER

Våra lokaler är charmiga men grymt simpla och slitna. Verkstadslokalen som inrymmer scenrummet är i stort sett orörd sedan den byggdes 1929. Scenen är byggd av lastpallar och belysningen av det enklare slaget. Vi har dock numer brandsäkert tak och utrymningslarm. Den enda värmekällan är en värmefläkt så är det kallt ute rekommenderar vi varm klädsel. Regnar det är det bra ta med sig regnkläder! Kläder efter väder helt enkelt! :D 

Våra lokaler har handikapptoalett och handikapparkeringen ligger precis utanför ingången. Kommer du med rullstol så hör av dig så reserverar vi plats nära scen för dig. Lokalen har ej hörslinga.

Vår scen är oregelbunden och cirka 5 m bred längst fram och 4 m djup. Scenlokalen är totalt ca 120 kvm och rymmer 100 pers med stängda dörrar. Takhöjd ca 3,5 m. Med öppna garageportar får det plats ca 450 pers. Vid regn rekommenderar vi publiken att ta med regnkappa och paraply!

ARTIKLAR

GARAGETS HISTORIA

Här kommer vi lägga ut berättelsen om Bilfrima NH Nilsson från 1928 tills nu.

Garageprojektet Hammenhög, Simrishamnsvägen 1, 276 50 Hammenhög : pang smack precis vid torget i Hammenhög - välkommen!