GARAGEPROJEKTET HAMMENHÖG
OM OSS

Garaget Hammenhög

Vi startade Garageprojektet Hammenhög i en liten garagebyggnad ett stenkast från torget i Hammenhög våren 2008. 

Sommaren 2009 flyttade vi tvärs över torget till gamla Bilfirma NH Nilssons fastighet och Garaget fick rum i den gamla verkstadslokalen och kunde ha de första arrangemangen i de nya lokalerna framåt höstkanten.

Sommaren 2012 blev vi delvis nedstängda av kommunen pga olagliga lokaler, vi kunde dock under 2013 söka bygglov för ändrad verksamhet och genomföra nödvändiga renoveringar och anpassningar tack vare de fantastiska insatser och den massiva support vi fick från vänner, artister, enskilda företagare och vår supergenerösa publik.  Sedan 2013 är vi således lagliga och arrangerar konserter, teaterföreställningar, filmvisningar, workshops och konstevents när andan faller på. Vår säsong ligger nånstans mellan april-oktober när det är lite varmare ute. 

Varmt välkomna när vi har öppet eller titta förbi när du är i krokarna! Eller ännu bättre - kom på våra evenemang!

#supportyourlocalscene

Bästa hälsningar Camilla & Dag

SAMARBETEN

Samarbeten och support

Vi samarbetar med en rad personer, föreningar, organisationer och bokningsbolag för att genomföra olika arrangemang.  Har du förslag och idéer så hör gärna av dig till vår mailadress!

Då och då hyr vi ut Garaget till företagsevent, som film/foto-location eller till privatpersoner för fester. 

Garaget har sedan 2019 kulturstöd från Region Skåne genom Skånsk Live samt verksamhetsbidrag från Statens Kulturråd. 

Garaget har under flera år fått kulturstöd från Simrishamns kommun, något som vi från år 2023 har förlorat pga nya bidragsregler. 

Vi arbetar för att utveckla internationella samarbeten, bla genom Trans Europe Halles.

Garaget ingår i nätverket Kulturnavet Österlen samt i arrangörsnätverket Skånsk Live och Svensk Live.

Stödmedlemsskap

GARAGET FAN 2024

Vi introducerade under 2023 ett årligt stödmedlemsskap för de som kan och vill stötta Garagets verksamhet ekonomiskt. Bakgrunden är de nya bidragsregler som Simrishamns kommun införde 2023 där Garaget inte längre lever upp de de nya kvalitetskriterierna. 

                                                                      


ZipperTic eller SWISH

Det går att lösa ett (250 kr) stödmedlemsskap genom appen TipperZic. Klicka på knappen!

Eller swisha  250 kr eller valfritt belopp till 1235566385. Märk gåvan med FAN 2024.Som tack kan du välja vår fina bok GARAGET LIVE av Torun Börtz (Tango förlag) eller en poster.

Hämta hos oss på ett gig eller kom förbi! Tusen tack på förhand!

lokaler

Garagets lokaler

Våra lokaler är charmiga men grymt simpla och slitna. Verkstadslokalen som inrymmer scenrummet är i stort sett orörd sedan den byggdes 1928. Scenen är byggd av lastpallar och belysningen av det allra enklaste slaget. Den enda värmekällan är en värmefläkt så är det kallt ute rekommenderar vi varm klädsel. Regnar det är det bra ta med sig regnkläder eller paraply! Kläder efter väder helt enkelt! :D 

Våra lokaler har handikapptoalett och handikapparkeringen ligger precis utanför ingången. Kommer du med rullstol så hör av dig så reserverar vi plats nära scen för dig. Lokalen har ej hörslinga.

Vår scen är oregelbunden och cirka 5 m bred längst fram och 4 m djup. Scenlokalen är totalt ca 120 kvm och rymmer 100 pers med stängda dörrar. Takhöjd ca 3,5 m. 

Vid mindre arrangemang möblerar vi för sittande publik framför scenen. Vanligen har vi portarna öppna ut mot gården vid samtliga arrangemang, det finns då totalt utrymme för 450 stående publik ute och inne. Vid regn rekommenderar vi därför att ta med regnkläder och paraply!

dokumentation

Posters & foton

19 sep 2009

Träd, Gräs och Stenar

Garageprojektet Hammenhög, Simrishamnsvägen 1, 276 50 Hammenhög : pang smack precis vid torget i Hammenhög - välkommen!